Bu Blogda Ara

30 Temmuz 2011 Cumartesi

HAVUÇLU TOP

Canlarım benim herkeze güzel hafta sonları Mübarek Ramazan ayına girmemize iki gün kala herkezin ramazan ayı mübarek olsun...



Resimde gördüğünüz havuçlu topları ailecek çok severek yeriz. Özelliklede havuç yemeğen kızım için hem lezzetli hem sağlıklı bir tatlı....

MALZEMELER

  • Yarım kilo havuç
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı çeviz kırığı
  • 2 kaşık kakao
  • Hindistan çevizi
  • 1 paket pötibör bisküvi ( Kıvamına göre ayarlarsınız)
  • 1 çay kaşığı tarçın (ben katmadım)
YAPILIŞI: Havuçları rendeleyin üzerine şekeri koyun  sulanıp suyunu çekene kadar ocakta pişirin. Ilınmış şekerli havucun içine çeviz, kakao ve bisküviyi katıp yoğurun. Kıvama gelince top top yapıp hindizdan çevizine bulayın. İsterseniz kürdan batırın.Afiyet olsun....

Not: Havuçlu toplarınızı kurumaması için kapalı bir kapta saklayınız.
 

22 Temmuz 2011 Cuma

BEZ PASTA

Canlarım görüşemediğimiz zaman diliminde ailemize biri daha katıldı. 28 Mart 2011 tarihinde Hala oldum :))) Çok güzel bir duyguymuş..
Bu bez pastayı halasının güzelini görmeye giderken götürtüm ilk denemem olmasına rağmen herkez tarafından çok beğenildi hemde kullanışlı bir hediye...
 

21 Temmuz 2011 Perşembe

ZEYTİN EZMELİ AÇMA


Herkeze selamlar ne kadar özlemişim burda olmayı, sizleri çok özledim. Görüşemediğimiz zamanda çok şeyler yaşadım ama hep yazmak istememe rağmen bir türlü yazamadım.

Resimdeki açmayı okulumuzun kermesi için yapmıştım. Benim pazar kahvaltısı için sık sık yaptığım bir tarif çayla harika gidiyor...
Gelelim tarifine...











Malzemeler
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta beyazı sarısı üstüne
  • 2 kaşık şeker
  • 1 paket toz maya
  • 3 çorba kaşığı dolu dolu zeytin ezmesi
  • tereyağ
  • Aldığı kadar un
Yapılışı: Süt ve su karışımının içine mayamızı ve şekerimizi katıp biraz bekleyin. Sonra sırasıyla sıvı yağı, yumurta beyazını ve aldığı kadar unda katıp yumuşak bir hamur yoğurun. 10 dk. dinlendirin. Mandalina büyüklüğünde kopartıp elimizle açın üstüne tereyağ ve zeytin ezmesi sürün. Sonra hamuru rulo şeklinde sarın ve kendi ekseninde burup düğüm atın. 30 dk tepside mayalandırıp üstüne yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. Fırında üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun...