Bu Blogda Ara

26 Mart 2010 Cuma

ISPANAKLI GÖZLEME

Çalışan bi bayan olduğum için pazar günü kahvaltısı benim için çok önemlidir. Her pazar günü hamur işi yaparım.Bu ıspanaklı gözlemeyide geçtiğimiz pazar günü yaptım. Umarım sizlerde beyenirsiniz.
Afiyet olsun...







MALZEMELER

-2 su bardağı su
-1 çay kaşığı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un

İÇ MALZEMESİ

-250 gram peynir
-Yarım kilo ıspanak
-2 kaşık yağ
- 1 çay kaşığı tuz.

TARİFİ: Su ve tuzun içine yavaş yavaş un katılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edeceğiz.
Yarım saat hamurumuz dinlenirken iç malzemeyi hazırlayalım. Ispanakları güzelce yıkayıp yağın içinde kavurup soğuyunca peynirle ve tuzla karıştırıyoruz. Hamurumuzdan küçük parçalar kopartarak ince bir hamur açıyoruz. Açtığımız hamurun yarısına ıspanaklı harçımızdan koyup yarım ay şeklince kapatıyoruz. Teflon tavada arkalı önlü kızarana kadar pişiriyoruz tavadayken kızaran taraflarını tereyağlıyoruz. Afiyet olsun...

Not: Pişirdiğiniz gözlemeleri diğerleri pişerken mutlaka sarın soğumasın yumuşacık olsun.

2 yorum:

  1. isminiz çok tatlı yaz gelse de sepet sepet domates tüketsek dedim içimden : =))
    bu arada gözleme çok lezzetli gözüküyor, ellerinize sağlık , sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. mine hanım çok teşekkür ederim. Bencede yaz gelsede domates yesek yazı özledim...

    YanıtlaSil