Bu Blogda Ara

19 Mayıs 2010 Çarşamba

elde açma mercimekli börek


Ne zamanlardır canım mercimekli börek istiyordu. Eldemi açsam hazır yufkaylamı yapsam karar veremiyordum. Geçen akşam iş çıkışı eve gittiğimde eşim biraz geç gelceğini söyleyince bende zamanım var nasılsa diyip elde açmaya karar verdim. Çıtır çıtır bol mercimekli çok lezzetli bi börek oldu. İçinde sıyı yağ olduğu içinde çok kolay açılıyor. Afiyet olsun...


HAMUR MALZEMELERİ
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı toz maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
İÇ MALZEMESİ
- 2 su bardağı mercimek haşlanacak
- tuz, kara biber, kırmızı toz biber

İç Malzemesi
- Sütü ve mayayı karıştırıp 5 dk bekleyelim. Tuzu, yağı ve unuda takarak yumuşak bir hamur yoğurup 15 dk dinlendirelim. Hamuru 7 parçaya bölüp her bir parçağı incecik acalım. Açtığımız yufkanın üstüne sıvı yağlayıp mercimeği koyup rulo şeklinde saralım. Üstünede yumurta sarısı sürüp üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun...

3 yorum:

  1. elde açmak bana zor geliyor, tebrikler,
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. başlarda banada zor gelirdi ama sürekli yaptıkça alıştım. Zamanım olsa hep elde açmak isterim ama zamansızlık işte...

    YanıtlaSil
  3. Emelciğim ellerine sağlık, hem çalışıp hem elde hamur açmak herkesin harcı değil, tebrik ederim...

    YanıtlaSil