Kremalı İncirli Tatlı
Kek Malzemesi
- 7 adet kuru incir ( sıcak suda yumuşatışmış, kücük kücük doğranmış)
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı çeviz içi
- 1 su bardağı un
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tane vanilya
- 1,5 su bardağı ılık su
- 3'ü bir arada nescafe
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağına yakın şeker
- inmesine yakın 1 çorba kaşığı tereyağ
- Piştikden sonra 1 paket krem şanti
- Keki için yumurtaları ve şekeri çırpın sırasıyla çevizi, unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve en son olarakta incirimizi takıp küçük tepsimize döküp 160 derecede pişirelim.
- Kekimiz pişerken krem şanti hariç diğer malzemelerle muhallebimizi hazırlayalım. Muhallebimiz ılıyınca krem şantimizide takıp mikserle çırpalım.
- Kekimiz piştikden sonra şerbetimizi hazırlayıp 5 dk sonra kekimizi ıslatalım.Kekimiz soğuduktan sonrada muhallebimizi döküp buzdolabında 3 - 4 saat bekletelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder