Bu böreği annemden öğrendim küçüklüğümden beri çok severim incelik oluyor. Hemde yufka açamayanlar için kolaylık oluyor.Pastaneden alınan börekleri aratmıyor özelliklede kıymalısı.
Malzemeler
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
İç Malzemesi
- 6 tane patates (haşlanmış)
- tuz, nane.karabiber,kırmızı biber
- sıvı yağ
Yapılışı: Sıvı yağ hariç hamur malzemeleriyle hamur hazırlanır 4 eşit parçaya bölünür. Merdaneyle tabak büyüklüğünde açılıp üzerlerine birer çorba kaşığı sıyı yağ sürülüp 15 dk bekletilir. Beklerken patatesler rendelenip baharatlar ve sıyı yağla karıştırır. Hamurlarımız açma kıvamına geldiği zaman sofra bezinin üstüne alınıp çekiştire çekiştire aça bildiğimiz kadar açılır yırtılırsa proplem değil nerdeyse sofra bezi kadar büyüyor hamurlar açma işlemini tamamlanınca iç malzeme heryerine eşit şekilde dağıtılıp ortadan 2 ye bölünür.Sofra bezinin bir ucundan tutup ortaya doğru yuvarlatılır. Tepsiye kendi etrafında döndürülerek dizilir. Hamur ve iç malzeme bitene kadar tekrarlanır. Üstüne yağ ve yoğurt karışımı sürülüp üstü kızarana kadar pişirilir. Pişen hamurun üstüne bi bez örtüp 10 dk kadar bekletilir. Sonra afiyetle yenir.
Canım börek harika görünüyor, sabah sabah canım çekti, daha kahvaltı yapmamıştım:(( Ellerine sağlık...
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım.Aynı memlekette olsaydık keşke yapınca hemen getirirdim...
YanıtlaSilCarsaf boregine ben de bayilirim ellerine saglik. Guzel paylasimlarda bulusmak umudu ile izlemeye aliyorum, sevgiler.
YanıtlaSilBeyenmenize sevindim teşekkür ederim...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım nefis görünüyor olsada yesem çıtır çıtır
YanıtlaSilemelcim ellerine sağlık arkadaşım.inan süper görünüyor...
YanıtlaSilteşekkür ederim arkadaşım...
YanıtlaSilbugün çok börek gördüm çok börek okudum en sonunda yapıp yiyecem az kaldı:) ellerinize sağlık!
YanıtlaSil