Bu Blogda Ara

2 Mart 2010 Salı

börekler

SU BÖREĞİ

Su böreği en çok sevdiğim böreklerden bir tanesi kızımda reklamlarda seviyosun seviyosun su böreğini seviyosun dedikce bana su böreği yap diyip duruyodu bende abimleri yemeğe aldığım gün yapayım dedim.Hazır yufkadan ama gayet lezzetliydi.






MALZEMELER
- 5 adet yufka
- 3 yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 kg peynir
- Yarım demet maydonoz
- 1 çay kaşığı tuz

TARİF

Yağlanmış orta boy fırın tepsisine bir bütün yufkayı kenarları dışına taşacak bicimde yayıyoruz. Kalan 4 yufkayı 4 cm genişliğinde kesiyoruz. Bir kapta yumurtaları, sütü, yağı ve tuzu çırpıyoruz. Başka bir kabın içinde de peynir ve maydonozu karıştırıyoruz. Şerit şeklinde kesilmiş yufkaları sütlü karışıma kapıtıp tepsiye bir sıra diziyoruz sonra peynir karışımını koyuyoruz. Bu işlemi peynir karışımı ve yufkalar bitene kadar devam ediyoruz. En son olarakta en alta dışa taşan kızmı üste katlayıp birleştiriyoruz.Üstüne yumurta sarısı sürüp üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun.

7 yorum:

  1. aa kolaya benziyor bu :)

    YanıtlaSil
  2. evet canım hem çok kolay hemde çok lazzetli umarım sende beyenirsin

    YanıtlaSil
  3. canımm siten harika ellerine sağlık.hayırlı ve uğurlu olsun.bu arada bu böreğin bu kadar kolay yapılabileceğini inanki senin sayende öğrendim.su böreğini çok severim.bundan böyle sayende daha sık yiyebileceğiz...çok teşekkürler.seni izlemeye devam edicem.öğrenecek çok şey var gibi görünüyor. özlem

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederim özlem abla benimde senden öğreneceğim çok şey var....

    YanıtlaSil