Bu Blogda Ara

14 Ağustos 2010 Cumartesi

ISLAK KURABİYE



Tatlı krizine girdiğimiz zaman yenebilecek en lezzetli kurabiye mis gibi kakao kokusu olan yumuşacık bir kurabiye...

ISLAK KURABİYE

Malzemeler
  • 125 gr margarin yada tereyağ
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
Şerbeti
  • 3 çay bardağı şeker
  • 3 çay bardağı su
Yapılışı:
  • Önce şerbeti hazırlayalım şeker ve su kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10dk kaynatalım ve soğutalım.
  • Hamur malzemeleri un hariç diğer malzemeleri karıştırıp yavaş yavaş unuda katarak yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurdan çeviz büyüklüğünde parçalar kopartarak şekil verip yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizelim. 200 derecede üstleri çatlayana kadar pişirelim.
  • Pişen kurabiyelerimizi soğuk şerbete batırıp çıkartın, servis tabağına dizelim.
  • Bir gece buzdolabında bekletelim.
  • Afiyet Olsun...

Kremalı İncirli Tatlı

Uzun bir aradan sonra en sonunda bloguma  yazma fırsatı bulabildim. Yazamadığım bu süre içersinde evimde değişiklik yaptım. İzine çıktım 2 haftalığına bol bol gezdim. Gezemediğim zamanlardada misafir ağırladım. Çalışan biri olarak gündüz misafir ağırlamayı özlemişim. Yapmış olduğum 2 tatlıyıda misafirlerim için yapmıştım.Hatta incirli olanı ramazanın ilk gününde de yaptım hem hafif bende besleyici tadına bakan herkez çok beyendi. Umarım sizlerde beyenirsinir.Afiyet olsun...




Kremalı İncirli Tatlı

Kek Malzemesi
  • 7 adet kuru incir ( sıcak suda yumuşatışmış, kücük kücük doğranmış)
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı çeviz içi
  • 1 su bardağı un
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya
Şerbeti
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 3'ü bir arada nescafe
Muhallebisi
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağına yakın  şeker
  • inmesine yakın 1 çorba kaşığı tereyağ
  • Piştikden sonra 1 paket krem şanti
Yapılışı
  • Keki için yumurtaları ve şekeri çırpın sırasıyla çevizi, unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve en son olarakta incirimizi takıp küçük tepsimize döküp 160 derecede pişirelim.
  • Kekimiz pişerken krem şanti hariç diğer malzemelerle muhallebimizi hazırlayalım. Muhallebimiz ılıyınca krem şantimizide takıp mikserle çırpalım.
  • Kekimiz piştikden sonra şerbetimizi hazırlayıp 5 dk sonra kekimizi ıslatalım.Kekimiz soğuduktan sonrada muhallebimizi döküp buzdolabında 3 - 4 saat bekletelim.




24 Temmuz 2010 Cumartesi

moda dünya: Şimdi Hediye Zamanı

moda dünya: Şimdi Hediye Zamanı: "Yeni bir blogçu olduğumu biliyorsunuz eh az çokta tutulmaya çalışıyorum azcıkta olsa izleyici kitlesine sahip oldum olmasına ama bir hoşgeld..."

19 Mayıs 2010 Çarşamba

elde açma mercimekli börek


Ne zamanlardır canım mercimekli börek istiyordu. Eldemi açsam hazır yufkaylamı yapsam karar veremiyordum. Geçen akşam iş çıkışı eve gittiğimde eşim biraz geç gelceğini söyleyince bende zamanım var nasılsa diyip elde açmaya karar verdim. Çıtır çıtır bol mercimekli çok lezzetli bi börek oldu. İçinde sıyı yağ olduğu içinde çok kolay açılıyor. Afiyet olsun...


HAMUR MALZEMELERİ
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı toz maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
İÇ MALZEMESİ
- 2 su bardağı mercimek haşlanacak
- tuz, kara biber, kırmızı toz biber

İç Malzemesi
- Sütü ve mayayı karıştırıp 5 dk bekleyelim. Tuzu, yağı ve unuda takarak yumuşak bir hamur yoğurup 15 dk dinlendirelim. Hamuru 7 parçaya bölüp her bir parçağı incecik acalım. Açtığımız yufkanın üstüne sıvı yağlayıp mercimeği koyup rulo şeklinde saralım. Üstünede yumurta sarısı sürüp üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun...

7 Mayıs 2010 Cuma

Natalia arkadaşımın bayramı



Okulda Moskovadan gelen çok şeker öğretmen arkadaşımız moskova adetlerine göre 49  gün oruçluydu oruçun bitmesiyle okulda  bayram kutladık. Öğretmen arkadaşlarımızın birbirinden güzel yaptıkları tatlıllar, börekler, çöreklerle  bayram kutlamamamız ziyafete dönüştü. Ama ziyafet soframızın gözdesi Moskovaya özel üzümlü paskalya kekimiz ve soğan kabuklarıyla kaynatılmış kırmızı renkli yumurtalardı ....

PEYNİRLİ KOLAY POĞÇA
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yumurta 1 tanesinin sarısı üzerine
- Aldığı kadar un
- İçine koymak için yarım demet maydonoz ve 250 gr peynir
- Üzerine çöret otu

Yapılışı: Bütün malzemeyi karıştırıp kulak memesi kıvamında yoğur 10 dk. beklet. Çeviz büyüklüğünde parçalar koparıp içerisine peynirli maydonoz karışımını koyup şekillendiriz üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otubu serperiz. Üstü kızarana kadar kızartırız.

ISPANAKLI BÖREK
- 5 adet yufka
- Yarım kilo ıspanak
- 250 gr peynir

Harç Malzemesi

- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı su
- Yarım çay bardağı süt

Yapılışı: İlk önce harç malzemelerini karıştırılıp hazırlanır.Yağlanmış tepsiye yufkarın bitanesi tepsinin dışına çıkacak biçimde yayılır. 2. yufka parçalanıp harç malzemesinden dökülür.Sonra ıspanklı peynir karışımın bir biktarı yufkalar ve harç bitene kadar bu şekilde devam edilir. En son olarakta en alttaki dışa çıkan yufka üstüne kapatılıp yumurta sarısı sürülüp üstü kızarana kadar kızartılır.

LİMONLU REVANİ
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tane kabartma tozu
- 1 limon kapuğu rendesi

Şerbeti
- 5 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
- yarım limon suyu

Yapılışı: İlk önce şerbet hazırlanıp ılımaya bırakılır. Keki için yumurta ve şeker çırpılır. En son un ve kabartma tozu katılmak üzere bütün malzemeler karıştırılıp yağlanmış fırın tepsisine döküp pişirilir. Fırından çıkan keki istediğimiz şekilde kesip şerbeti ılık olarak dökülür.Soğuduktan sonra servis yapılır.

TİRAMİSU
- 2 katlı kakaolu kek
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı kahve
- 1 yemek kaşığı kakao

Muhallebisi
- 6 kahve fincanı süt
- 1,5 çay bardağı şeker
- 2,5 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 paket vanilya
- 1 paket labne peyniri (200 gr)

Yapılışı: İlk önce Muhallebisi hazırlanır labne peyniri hariç diğer malzemeler karıştılarak pişirilir muhallebi soğuyunca içine labne peyniri koyulur. 2 katlı kakaolu kekin 1. katına 1 su bardağı suyun içine 1 yemek kaşığı kahve karıştılarak hazırladığımız karışımın yarısıyla ıslatılır. Üzerine kremanın yarısı, onun üzerinede diğer keki koyup onuda ıslatırız. Üzerine kremanın kalanını boşaltıp en üstünede kakao serperiz.

23 Nisan 2010 Cuma

Mayalı Poğça























Çalışan biri olarak sabahları işe giderken doğru dürüst eşim ve ben kahvaltı yapamadığımız için arada bir poğça yapıp iş yerimize götürüyoruz. Çayla çok güzel gidiyor. Hem uykular açılmış oluyor hemde arkadaşlarla birlikte çok güzel bi kahvaltı yapmış oluyoruz. Vereceğim tarifin içine her türlü iç malzeme koya bilirsiniz.Zeytin, Patates, Peynir hepsi yakışıyor yumuşacık oluyor.



Malzemeler

-2 su bardağı ılık süt
-1 su bardağı ılık su
-1 paket toz maya
-1 su bardağı sıyı yağ
-2 tatlı kaşığı şeker
-2 tatlı kaşığı tuz
-Aldığı kadar un

İç Malzemesi

-250 gr peyaz paynir
-Yarım demet maydonoz

Üst Malzeme
- 1 Yumurta sarısı
- Susam veya çörek otu

Tarifi: Süt, su, sıvı yağ, şeker, tuzu ve mayayı karıştırıp 5 dk bekleyin sonra içine aldığı kadar un katıp yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Yarım saat mayalandırıp peynirle maydonoz karışımımızı içene koyarak şekil veriyoruz. Tepsidede yarım saat kadar mayalandırıp, yumurta sarısını sürüp susam serperek fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet Olsun...

Not : Bu tariften 2 tepsi çıkıyor

9 Nisan 2010 Cuma

BROWNİ


Geçtiğimiz pazar günü sabah erken uyandığım için browni ve mayalı poğça yapmaya karar verdim. Nescafeyle birlikte browniyi çok yakıştırırım.Bol çikolatalı, bol fındıklı tatlı krizim tuttuğu zaman çok iyi geliyor.


MALZEMELER
- 3 yumurta
- 1 su bardağı sıyı yağ
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 3 kaşık kakao
- 1 su bardağı iri çekilmiş fındık

ISLATMAK İÇİN MALZEMESİ
- 1 kaşık kakao
- 1 su bardağı süt
- 1 kaşık şeker

ÜST MALZEMESİ
- 80 gr bitter çikolata
- 1 kaşık tereyağ
- 3 kaşık  süt

YAPILIŞI
Yumurtayla şekeri çırpıp sırasıyla yağı, sütü, fındığı, kakaoyu ve unu çırpıp 180 dercede pişiriyoruz. Piştikten sonra kek ılıyınca kürdanla her yerini deliyoruz. Islatma malzemelerini ılıtıp kekin her yerine döküyoruz. 10 dk bekledikten sonra üst malzemesi hazırlıyoruz. Çikolatayı eritip tereyağ ve sütle karıştırıp kekin üstüne yayıyoruz. 1 saat bekledikten sonra brownimiz hazır afiyet olsun.

NOT: Browninin üstündeki çikolatanın kurumaması için üstünü kapalı tutalım.