Ramazan ayında doymucakmışız gibi hep bir tane fazla pide aldığımızdan bayatlamış pidelerim çok oluyor bende değerlendirmek amacıyla iskender yapıyorum. Hem çok güzel oluyor hemde çok pratik lokantadakileri aratmıyor tavsiye ederim.
Malzemeler
- 250 gr tereyağ
- 300 gr döner
- Yarım ramazan pidesi
- 3 kaşık salça
- 3 su bardağı
- tuz
- Pidemizi küp küp doğrayıp bir tavada 3 kaşık tereyağla kızartalım.
- 3 kaşık salça, su, tuz ve 2 kaşık terağla sosumuzu 10 dk karıştırarak hazırlayalım.
- Dönerlerimizi sosumuzun içine atıp ısıtalım.
- Servis tabağımıza pidelerimizi yerleştirip üstüne salçalı sosumuzdan dökelim
- Sosun içinden aldığımız dönerlerimizide pidelerimizin üstüne koyalım.
- 150 derece fırında 10 dk kadar kıvamını aldıralım hemde iftar olana kadar sıcacık dursun.
- En son olarakda kenarlarına yoğurt koyalım.
- Eğer çok tereyağlı seviyorsanız en üstüne tereyağ eritip dökebilirsiniz.
- Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder