Bu Blogda Ara

21 Ağustos 2010 Cumartesi

Kadın Budu Köfte


Kadın budu köfte en çok sevdiğim köftelerden biri ramazanın ilk günü yapmıştım yanındada pul biberli soğan ve ayranla harika oluyor.

Malzemeler
  • Yarım kilo kıyma
  • 1 tane orta boy soğan
  • Yarım demek maydonoz
  • 1 çay bardağı pirinç (haşlanacak)
  • 2 tane yumurta
  • Un
  • Tuz, karabiber
Yapılışı
  • Kıymanın yarısını ve soğanı kavuralım ve soğutalım
  • Soğuyan kıymamızın içine çiğ kıymamızı, maydonozumuzu, haşlanmış pirincimizi, kara biberimizi ve tuzumuzu koyup yoğuralım.
  • Hazırladığımız kıymayı 10 dk buzdoğabında dinlendirelim.
  • Dinlenen kıymamıza şekil verip una bulayalım 10 dk dinlendirelim.
  • Kızartmadan öncede 2 tane çırpılmış yumurtaya bulayıp sıyı yağda kızartalım.
  • Kızaran köftelerimizi fazla yağını alsın diye kağıt havlu üstüne koyalım.
  • Köftelerimiz bul biberli soğan eşliğinde servis edelim.
  • Afiyet olsun...


3 yorum:

  1. kadın buduyu bende pek severim ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Çok sevdiğim bir yemektir. sıcak soğuk her türlü yendiği için çok pratik gelir bana. Epeydir yapmıyordum. Aklıma getirdiniz şimdi. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil